Een houten tuinhuis

van duurzaam, Nederlands hout

Een fijne werkplek, een hobbyruimte of extra ruimte voor je spullen. Met een tuinhuis kun je alle kanten op. Of je nu een nieuw tuinhuis wilt plaatsen of de oude wilt vervangen, ik denk met je mee. Je krijgt niet alleen advies over verschillende houtsoorten, ook bekijken we hoe het tuinhuis het beste bij jouw wensen past.

Binnen ons gesprek zul je snel merken dat ik enthousiast ben over hout en dan met name Nederlands hout. Door hout uit Nederland te gebruiken kan ik een lokaal en duurzaam tuinhuis voor je realiseren.

Een tuinhuis passend bij jouw wensen

Je bent op zoek naar een tuinhuis met een specifieke reden. Je wilt spullen opslaan, een thuiskantoor, ruimte om je hobby uit te oefenen, een gastenverblijf of iets anders. Een tuinhuis is tegenwoordig meer dan een ‘schuurtje’ en kan helemaal aangepast worden naar jouw wensen.

Wil je in de winter gebruik maken van je tuinhuis en er comfortabel en warm kunnen zitten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met isolatie en een afwerking die bij de inrichting van je tuinhuis past.

Wil je er vooral spullen opslaan, dan is het goed om na te denken wat er uiteindelijk in je tuinhuis komt te staan en of het eventueel ook kan hangen. Zo kunnen we de ruimte indelen, zodat hij het beste voor jou werkt.

Wil je gereedschap goed opbergen? Dan kunnen we een functionele muur met planken plaatsen waar je al je gereedschap kunt ophangen en opbergen.

Welk doel je ook hebt, ik denk met je mee over de functionaliteit én de houtsoort die hier het beste bij past.

Een houten tuinhuis combineren met een overkapping

Door je tuinhuis te combineren met een overkapping, creëer je extra ruimte waar je het gehele jaar door van kunt genieten. Bij regen, bij kou, om in de schaduw te zitten, je creëert een plek waarvan jij kunt bepalen hoe je deze gebruikt.

Zet een mooie, grote eettafel onder je overkapping, een fijne loungeset of gebruik de overkapping als extra ruimte om te werken of je hobby uit te oefenen. Kies je voor twee extra wanden, dan kun je met een kachel het geheel aardig opwarmen. Een gezellige winter barbecue, extra lange nazomeravonden, je geniet langer van jouw tuin.

Kies je voor Douglas hout of een andere houtsoort?

Wanneer we kijken naar de buitenkant van een tuinhuis, kiezen tegenwoordig veel mensen voor een tuinhuis van Douglas. Een ideale houtsoort voor buiten, omdat deze ook onbehandeld te gebruiken is en een lagere investering vraagt dan andere soorten. Echter, als je iets meer wil besteden, raad ik je aan om te kiezen voor een tuinhuis van eikenhout. Eikenhout groeit namelijk langzamer dan Douglas, waardoor de nerfstructuur dichter is. Hierdoor is de houtsoort harder, blijft het hout langer mooi en gaat je tuinhuis uiteindelijk langer mee.

Overige, Nederlandse, houtsoorten zijn aan de buitenkant van je tuinhuis te gebruiken wanneer deze geverfd of gebeitst zijn. De binnenkant van je tuinhuis afwerken kan in principe met alle houtsoorten. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het uiteindelijke doel, waar ga jij je tuinhuis voor gebruiken?

Regels bij het plaatsen van een houten tuinhuis

De exacte regels voor het plaatsen van een tuinhuis verschillen per gemeente. Wil je zeker weten dat je voldoet aan de regels van jouw gemeente, vraag het dan altijd even na. Hieronder vind je een aantal aspecten waar je in ieder geval rekening mee kunt houden bij het plannen van je tuinhuis.

Een houten tuinhuis op maat laten maken?

Weet je precies hoe jij je tuinhuis wilt hebben of wil je juist nog even contact over de indeling, het formaat of iets anders? Vul onderstaand formulier in, dan kom ik bij je terug.