Een kast op maat laten maken

van duurzaam, Nederlands hout

Soms heb je een bepaald idee of een bepaalde ruimte waar je geen ‘standaard’ kast voor kunt vinden. Door een kast op maat te laten maken, weet je zeker dat hij bij jou en de ruimte past.

Van een kast voor je wastafel tot een compleet ingerichte inloopkast. Van een losstaand exemplaar tot een fijne inbouwkast met handige schuifdeuren.

Vertel me je ideeën en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Kast-op-maat-voor-de-badkamer-Blom-Houtbewerking

Een kast passend bij jouw wensen

Het mooiste van een op maat gemaakte kast is dat hij precies bij je wensen past. Misschien heb je al voorbeelden van kasten die je mooi vindt of stap je er blanco in en wil je het liefst even overleggen.

Hieronder heb ik een aantal belangrijke aspecten gezet waar je vooraf al over na kunt denken:

Houtsoorten die geschikt zijn voor een kast op maat

Er zijn diverse houtsoorten geschikt voor het maken van een kast. Wanneer de boom voldoende volume heeft om er stevige planken en balken uit te halen, kun je er een meubelstuk van laten maken.

Zelf maak ik gebruik van duurzaam, Nederlands hout. Soorten die o.a. geschikt zijn: Es, Esdoorn, Plataan, Douglas, Eiken, Iep, Beuk, Els, Populier, Kers, Berk en Kastanje. Iedere soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigen look.

Ben je benieuwd naar de verschillende houtsoorten en wil je een kast op maat? Neem dan contact op voor een oriënterende afspraak. Uiteraard kun je de diverse houtsoorten en afwerkingen bekijken en ontdekken wat de eigenschappen per houtsoort zijn.

De afwerking van je op maat gemaakte kast

Heb je de houtsoort gekozen die bij jou past, dan passen we hier ook de afwerking op aan. Zelf zou ik voor een mooie olie gaan, omdat je dan het natuurlijke effect van het gekozen hout benadrukt.

Natuurlijk kun je de kast ook laten beitsen of verven. Net wat bij jouw persoonlijke voorkeur past.

Wil je een kast voor de badkamer? Dan is vooral de bescherming van het hout erg belangrijk bij de afwerking.

Het onderhoud

Een op maat gemaakte kast van Nederlands hout. Het klinkt bijna alsof het onderhoud extra ingewikkeld is. Gelukkig is niets minder waar. Meer onderhoud dan af en toe een doekje over de kast halen is er niet.

Heb je een kras of andere beschadiging? Dan is deze gemakkelijk bij te werken. Zo is je kast altijd als nieuw en op zijn best.

Je kast op maat laten maken?

Wil jij een kast op maat laten maken? Ontvang informatie over de mogelijkheden, houtsoorten en afwerking. Vul onderstaand formulier in, dan kom ik bij je terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam**
Heb je een foto van de ruimte? Upload hem hieronder.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 128 MB.