Een tafelblad op maat

van duurzaam, Nederlands hout

Ben je op zoek naar een uniek tafelblad? Eentje die precies past bij je wensen, bij de maten van de ruimte of misschien wel met een specifieke vorm? Laat een tafelblad op maat maken zodat je zeker weet dat de tafel helemaal naar je zin is en perfect past in de ruimte waar hij komt te staan.

Je hebt keuze uit diverse vormen, maten, afwerkingen en houtsoorten. Op deze pagina ontdek je een aantal van de vele mogelijkheden en welke opties je hebt wanneer de tafel buiten komt te staan.

Ben je op zoek naar een specifiek exemplaar? Vertel me je ideeën en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Tafelblad-op-maat-Blom-Houtbewerking

Een tafelblad passend bij jouw wensen

Het mooiste van een op maat gemaakt meubel is dat hij precies bij je wensen past en dat de afmetingen passen bij de ruimte waar het meubel staat. Aangezien er veel mogelijkheden zijn, geef ik je graag inzicht in een aantal keuzes:

Houtsoorten die geschikt zijn voor een tafelblad op maat

Er zijn diverse houtsoorten geschikt voor het maken van een tafelblad. Als de boom voldoende volume heeft om er stevige planken of balken uit te halen, is het hout al snel bruikbaar. Waar je wel rekening mee dient te houden is of de tafel binnen of buiten komt te staan.

Wil je een tafelblad voor binnen, dan zijn eigenlijk alle houtsoorten wel mogelijk. Wil je een tafelblad voor buiten, dan kun je het beste kiezen voor Eiken en Douglas. Deze houtsoorten gaan het langste mee in de buitenlucht.

Zelf maak ik gebruik van duurzaam, Nederlands hout. Soorten die o.a. geschikt zijn: Es, Esdoorn, Plataan, Douglas, Eiken, Iep, Beuk, Els, Populier, Kers, Berk en Kastanje. Iedere soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigen look.

Ben je benieuwd naar de verschillende houtsoorten? Neem dan contact op voor een oriënterende afspraak. Uiteraard kun je de diverse houtsoorten en afwerkingen bekijken en ontdekken wat de eigenschappen per houtsoort zijn.

De afwerking van je op maat gemaakte tafelblad

Heb je de houtsoort gekozen die bij jou past, dan passen we hier ook de afwerking op aan. Voor binnen zou ik gaan voor een mooie olie, omdat je dan het natuurlijke effect van het gekozen hout benadrukt. Komt jouw tafel buiten te staan? Dan kun je de tafel beitsen of in de olie laten zetten.

Het tafelblad laten verven is ook een optie, het natuurlijke effect van het gekozen hout gaat hier echter wel verloren.

Het onderhoud

Iedere keer wanneer je een tafel schoonmaakt haal je een klein laagje van de bescherming af. Het is noodzaak om deze op tijd aan te vullen. Wanneer je tafel wat doffer wordt, kun je hem opnieuw in de olie zetten waardoor hij er weer uitziet als nieuw. Hoe je dit gemakkelijk doet, en met welke producten, leg ik je uit wanneer ik de tafel bij je neerzet.

Staat je tafel buiten? Zet hem dan in de winter binnen, onder een overkapping of dek hem goed af. Zo is je tafel goed beschermd tegen alle weersomstandigheden en gaat hij langer mee.

Je tafelblad op maat laten maken?

Wil jij een tafelblad, of misschien een complete tafel, op maat laten maken? Ontvang informatie over de mogelijkheden, houtsoorten en afwerking. Vul onderstaand formulier in, dan kom ik bij je terug.