Een massief houten keuken

van duurzaam, Nederlands hout

Met een houten keuken op maat creëer je een warme, unieke uitstraling. Daarnaast past hij precies bij je wensen. Bepaal de kastruimte, de indeling ervan, de hoogte van je werkblad, de indeling van je keuken en uiteraard het hout en de afwerking.

Heb je een andere keuken op het oog, maar ben je wel op zoek naar een houten werkblad op maat? Dat is uiteraard ook een mogelijkheid. Er is ruime keuze in houtsoorten, afmetingen en afwerkingen.

Een keukenindeling die past bij jou en de ruimte

Over het algemeen bepaalt de ruimte welke keukenindeling het beste bij je woning past. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Juist met een op maat gemaakte keuken kunnen we bepaalde kastjes dieper of minder diep maken en werken met passende, creatieve oplossingen.

Hout combineren met andere materialen

Verschillende materialen en kleuren combineren binnen je keuken wordt steeds populairder. De uitstraling van hout is mooi te combineren met een aantal andere kleuren en materialen. Zo kun je een donkere keuken mooi combineren met een houten blad of juist een houten keuken combineren met een donker blad. Dit geldt ook voor een witte keuken of juist een wit/lichter blad op een houten keuken.

Ga je voor een stoere uitstraling, dan kun je hout combineren met beton of composiet. Deze bladen kunnen we niet voor je realiseren, we kunnen je echter wel in contact brengen met een leverancier en indien nodig het blad voor je bestellen. Zo weten we zeker dat iedereen op de hoogte is van de juiste afmetingen.

Verschillende stijlen binnen houten keukens

De stijl van je keuken hangt uiteraard samen met je smaak en kan passend gemaakt worden bij je woning. De massief houten keuken zie je vooral terug als landelijke keuken, modern of juist industrieel.

Landelijke keuken - Bij de landelijke keuken staat samenzijn en gezelligheid centraal. Deze keukens worden vaak gebruikt als echte woonkeuken. Mensen zijn er graag en brengen er dan ook veel tijd door. Door de keuken van hout te maken, creëer je een warme, gezellige uitstraling.

Wat je veel terugziet in deze keuken is een breed en robuust fornuis. Door je keuken op maat te laten maken, past het fornuis altijd en kun je het er echt uit laten springen.

Moderne keuken - Modern staat vaak voor strak en juist hout heeft een eigen karakter en natuurlijke uitstraling. Toch gaat deze combinatie goed samen. Kies bijvoorbeeld voor greeploze deuren en laden, dit maakt het geheel al veel strakker. Daarnaast geeft juist het hout een warmere uitstraling die je moderne keuken niet kil over laat komen.

Industriële keuken - Ben je op zoek naar een stoere, industriële keuken, dan is dit met hout goed te creëren. Robuust hout combineert goed met stalen elementen en misschien wel een betonnen werkblad. Het staal kun je terug laten komen in de door jou gekozen handgrepen of pootjes onder de keuken. Hout gebruik je voor de frontjes en eventueel voor het blad. Een blad van beton is ook een mooie optie om je industriële keuken compleet te maken.

Je keuken op maat laten maken?

Wil jij een complete keuken op maat laten maken of alleen het werkblad? Ontvang informatie over de mogelijkheden, houtsoorten en afwerking. Vul onderstaand formulier in, dan kom ik bij je terug.