Overkapping op maat

van duurzaam, Nederlands hout

Wil je langer genieten van je tuin, droog en warm kunnen zitten bij minder mooi weer of juist een overkapping om schaduw te creëren? De mogelijkheden voor het gebruik zijn divers, net als de keuze in houtsoorten en afwerking. Je krijgt uiteraard advies over de verschillende houtsoorten, de levensduur van het hout, het onderhoud en de afwerking ervan.

Bij het realiseren van je overkapping, werk ik met hout uit Nederland. Door Nederlands hout te gebruiken werk ik duurzaam en lokaal. Meer weten? Lees het op deze pagina of neem contact met me op.

Hoe groot moet de overkapping zijn?

De grootte van je overkapping hangt samen met datgeen waar jij hem voor gaat gebruiken en met het formaat van de tuin. De overkapping mag bijvoorbeeld niet zo groot zijn dat hij meer dan de helft van je tuin inneemt. Gelukkig zijn er verder niet veel regels die de grootte beperken.

Bedenk goed waarvoor je de overkapping gaat gebruiken en dat je voldoende ruimte neemt voor dit gebruik. Wil je bijvoorbeeld een grote eettafel kwijt onder de overkapping, houd dan voldoende ruimte, zodat je om mensen heen kunt lopen wanneer ze aan tafel zitten. Het zou vervelend zijn als je, bij slecht weer, de regen in moet.

Wil je juist fijn loungen onder je overkapping, met een loungeset en hangmat? Bekijk dan van tevoren welke meubels je hiervoor gaat gebruiken en hoe ver ze van elkaar af moeten staan. Zo heb je voldoende ruimte om rond een (bijzet)tafel te lopen.

Een zitkuil gecombineerd met een overkapping

Vind jij een zitkuil met overkapping ook zo knus, gezellig en net even anders dan anders? Dan behoort dit zeker tot een van de mogelijkheden. Er zijn diverse opties die ervoor zorgen dat je zitkuil gezellig en knus is, maar niet te donker wordt.

Een zitkuil met overkapping kan ook een goede optie zijn wanneer je te maken hebt met hoogtebeperkingen en hierdoor geen overkapping met ‘normale’ hoogte kunt plaatsen.

Belangrijk bij een zitkuil is de afwatering van de overkapping. Je wilt niet dat de regen in je zitkuil komt en uiteraard ook niet bij de ingang blijft liggen.

Regels voor het plaatsen van een overkapping

Bij het plaatsen van een overkapping, heb je iets minder regels dan bij het plaatsen van een houten tuinhuis. Desalniettemin is het belangrijk om hier rekening mee te houden voor je jouw plannen verder vorm gaat geven.

Een overkapping op maat laten maken?

Weet je precies hoe jij je overkapping wilt hebben of wil je juist nog even contact over de afwerking, het formaat of iets anders? Vul onderstaand formulier in, dan kom ik bij je terug.