Over Blom Houtbewerking

met passie voor Nederlands hout

Werken met puur, Nederlands hout, weg van de weggooimaatschappij, duurzame producten (her)gebruiken en als doel mensen blij maken met het eindresultaat. Dat is precies waar ik zelf ook gelukkig van word.

Ooit begon ik als hovenier, waar mijn passie voor werken met hout is ontstaan.

Play Video

Over Peter Blom

Sinds 2004 ben ik actief als zelfstandig ondernemer. In het begin hoofdzakelijk in het hovenierswerk, later verschoof dit steeds meer naar het werken met hout.

Als hovenier heb ik regelmatig schuttingen, vlonders, beschoeiing of een overkapping van hout gemaakt. In de winter was ik vooral bezig met het snoeien van bomen en uiteindelijk, in sommige gevallen, het kappen ervan.

Het viel mij op dat veel van die gekapte bomen rechtstreeks in de kachel terecht kwamen, in plaats van er iets moois van te maken. Toen begonnen bij mij de raderen te draaien. Ik wilde dit hout een tweede kans geven.

Momenteel verwerk ik Nederlands hout tot mooie snijplanken, tafelbladen, beelden, keukens of wat we ook maar kunnen bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik maak graag mensen blij met goed gemaakte producten, waar ze lang plezier van hebben, als tegenhanger van de weggooimaatschappij.

Door hout uit Nederland te gebruiken, werk ik duurzaam en lokaal en weet ik eigenlijk alles van 'onze' houtsoorten af. Juist hierdoor kunnen we voor jouw project het juiste hout selecteren met een passende afwerking.

Wil je iets van hout laten maken, neem dan contact met me op en ik denk enthousiast met je mee.

Direct contact

Wil je meer weten over Nederlands hout en mijn manier van werken? Heb je een project in gedachten waar ik je bij kan helpen? Of heb je een andere vraag?

Neem contact op via onderstaand formulier en ik kom spoedig bij je terug.