Geïsoleerd tuinhuis van Douglas en Vuren

De familie Stek is van een vrijstaand huis naar een appartement op de begane grond verhuisd en wilde graag wat extra bergruimte voor hun spullen. Deze extra bergruimte is gerealiseerd in de vorm van een geïsoleerd tuinhuis.

Er is een tuinhuis ontworpen en neergezet met staanders (de brede palen op de hoeken) van Douglas hout. Het frame en de gevelbekleding zijn van Vuren hout.

Beide houtsoorten zijn afgewerkt met een beits op kleur. Hiermee krijg je een uitstraling van geverfd hout, maar niet de nadelen ervan. Zo gaat verf afbladeren, maar beits niet. Beits trekt namelijk echt in het hout.

Leuk (en duurzaam) detail is dat het dak een groen sedum dak is. Dit geeft extra isolatie en is aantrekkelijk voor insecten.

Wil jij ook een houten tuinhuis op maat van duurzaam, Nederlands hout?

Neem contact met me op dan denk ik met je mee

Ton Stek uit Schoonrewoerd aan het woord

“Een appartement met 180 vierkante meter tuin biedt ruimte voor een tuinhuis, maar waar begin je als je nog geen tuin, laat staan tuinhuis hebt. Blom Houtbewerking begeleide dit traject en tekende voor ontwerp en totale realisatie van het tuinhuis. Een strakke vormgeving, passend bij het appartementsgebouw met een landelijke uitstraling, die past in de dorpsomgeving van Schoonrewoerd.

Na het traject van vergunning en het door Blom Houtbewerking uitgevoerde leidingwerk en de fundering verrees een compleet geïsoleerd tuinhuis voorzien van stromend water, een strakke tegelvloer en twee openslaande deuren. Een efficiënte inrichting, werkbladen, opbergruimte en een ingebouwde diepvries onder het werkblad.

Vakwerk dat de kern is geworden van de enige tijd later aangelegde tuin. Inmiddels is er een serre aangebouwd, waardoor het tuinhuis en de serre in alle seizoenen wordt gebruikt.

Begeleid en gebouwd door een man, die zijn vak verstaat.

Vijf sterren!”

Het eindresultaat

Geisoleerd-tuinhuis-op-maat-Blom-Houtbewerking